Här visar vi alla politiker som kandiderade i valet 2018.

Socialdemokraterna

s

Vänsterpartiet

v

Miljöpartiet

mp

Moderaterna

m

Centerpartiet

c

Liberalerna

l

Kristdemokraterna

kd

Sverigedemokraterna

sd

YRKE

ALLA YRKEN

VALTYP

ALLA VAL

LAG & ORDNING
INTEGRATION
SJUKVÅRD
EKONOMI
BARN & SKOLA
MILJÖ
JOBB
FÖRSVAR
ÄLDREOMSORG
INVANDRING
INGA FAVORITER
SÖK IGEN
HÄMTA LÄNK TILL SIDAN
ÅTERSTÄLL FORMULÄR
SPARA SOM FAVORIT

Göran Johansson

Vänsterpartiet

Murare, 78 år

KOMMUNALVAL

Falköping

MER OM Göran Johansson


Göran Johansson har inte lagt in någon personlig text

Mer om Vänsterpartiet

Vänsterpartiet (V) är ett svenskt socialistiskt och feministiskt parti på ekologisk grund. På partiets valsedlar anges partibeteckningen Vänsterpartiet. Partiledare är sedan 2012 Jonas Sjöstedt.

Vänsterpartiet vill skapa ett samhälle baserat på en socialistisk och feministisk grund. Vänsterpartiet förespråkar bland annat en stor offentlig sektor samt ett ökat skatteuttag för framför allt höginkomsttagare och storföretag. De säger nej till vinster i välfärden och menar att välfärdsresurser skall fördelas efter behov. Vänsterpartiet sammanfattar målet för sin politik på följande sätt: att förverkliga ett samhälle grundat på demokrati, jämlikhet och solidaritet, ett samhälle befriat från förtryck relaterat till klass, kön och etnicitet, ett rättvist och ekologiskt hållbart samhälle där kvinnor och män bygger sin egen framtid i frihet och samverkan.

Partiet är mandatmässigt det sjätte största i Sveriges riksdag. Vänsterpartiet har sitt starkaste stöd i Västerbottens läns, Göteborgs kommuns och Norrbottens läns riksdagsvalkretsar. Kommunalt stod Fagersta kommun för Vänsterpartiets starkaste stöd, där partiet hade egen majoritet 2002–2014. Vänsterpartiet fick ensamt hela 55,63 procent av rösterna i kommunalvalet 2010 i Fagersta.

Källa: wikipedia.com Är du representant för vänsterpartiet och vill ändra texten eller nyhetspuffarna, kontakta oss!