Här visar vi alla politiker som kandiderade i valet 2018.

Socialdemokraterna

s

Vänsterpartiet

v

Miljöpartiet

mp

Moderaterna

m

Centerpartiet

c

Liberalerna

l

Kristdemokraterna

kd

Sverigedemokraterna

sd

YRKE

ALLA YRKEN

VALTYP

ALLA VAL

LAG & ORDNING
INTEGRATION
SJUKVÅRD
EKONOMI
BARN & SKOLA
MILJÖ
JOBB
FÖRSVAR
ÄLDREOMSORG
INVANDRING
INGA FAVORITER
SÖK IGEN
HÄMTA LÄNK TILL SIDAN
ÅTERSTÄLL FORMULÄR
SPARA SOM FAVORIT

Anders Ygeman

Socialdemokraterna

48, riksdagsledamot

RIKSDAGSVAL

Stockholms kommun

MER OM Anders Ygeman


Inrikesminister (2014–2017)

Ygeman utsågs till inrikesminister i samband med att regeringen Löfven tillträde den 3 oktober 2014. Han var den förste personen att utses till inrikesminister sedan 1998 och som sådan har han ansvar för polisiära frågor, bekämpning av terrorism, civilt försvar och krisberedskap.

Efter terrordåden i Paris i november 2015 presenterade Ygeman en blocköverskridande överenskommelse med åtgärder mot terrorism. Paketet innehöll bland annat kriminalisering av terrorkrigsresor, stopp för missbruk av svenska pass, åtgärder mot illegala vapen och höjda straff för handgranater och explosivvaror, att hemlig dataavläsning med trojaner ska utredas samt möjlighet att dela information digitalt för FRA, MUST och SÄPO vid Nationellt centrum för terrorhotsbedömningar.

Ygeman har av vissa ledarskribenter benämnts som statsmannamässig efter att under hösten 2015 framträtt vid ett flertal tillfällen i kölvattnet av flera tuffa perioder, bland andra migrationskrisen i Europa.

Med koppling till IT-skandalen på Transportstyrelsen sade Alliansens fyra partiledare den 26 juli 2017 att de avsåg väcka misstroendeförklaring mot Ygeman, infrastrukturminister Anna Johansson och försvarsminister Peter Hultqvist. Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson meddelade att även de stödjer misstroendeförklaringarna. Den 27 juli höll statsminister Stefan Löfven presskonferens där det meddelades att Ygeman och Johansson avgår från sina poster, medan Hultqvist sitter kvar. Ygeman kommer att fortsätta sin politiska karriär som gruppledare för Socialdemokraterna i riksdagen.

Källa: wikipedia.org

Anmäl Anders Ygeman

Länkar

Mer om Socialdemokraterna

Vi vill att Sverige ska bli tryggare.

Vi vill att det ska finnas fler poliser så att alla som bor i Sverige kan känna sig trygga. Människor ska inte behöva vara rädda när de går på stan.

Vi vill göra så att sjukvården och skolan ska bli bättre.

Vi vill att alla människor som har kommit till Sverige från andra länder ska få jobb snabbare.

Vi vill göra Sverige mer jämlikt. Det betyder att vi vill göra Sverige bättre för alla som bor här.